Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Jo, el desconegut de l'autor Antoni Dalmases, pels Las Vegas

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cercaActivitat de tipus entrevista sobre Arnau a l'obra Jo, el desconegut de l'autor Antoni Dalmases, realitzada per Las Vegas del centre Escola Pia de Sabadell durant el curs 2011-12.


La Clàudia Castilla, del Canal Català Vallès entrevista l'Arnau. Amb aquesta entrevista pretén an alitzar el gran canvi que ha fet l'Arnau en la seva vida des del moment que va conèixer l'Olga. L'entrevistadora, que és molt hàbil, intenta arribar al fons de la qüestió. Esperem que els lectors també puguin descobrir qui són en realitat i que aquesta entrevista radiofònica els ajudi.

Modalitats

Vídeo

Activitat enregistrada en vídeo


ENTREVISTA:

E: Estem aquí a un centre d'avis de Barcelona, a on hem vingut a entrevistar a un jove voluntari, que s'ofereix per cuidar als avis.

E: Arnau, bona tarda. Sóc en Jordi Ventura, venim del canal català Vallès. Ens agradaria fer-te algunes preguntes si no et molestem.

A: Hi ara! Serà un plaer, digues.

E: Primer de tot, per què comences a anar a ajudar als avis?

A: Sincerament? Ni jo sé d'on vaig treure les ganes per apuntar-m'hi. En cap moment la meva intenció era ajudar a avis a anar al lavabo, a assentar-se a una cadira a banyar-los o fins i tot a aguantar les seves històries. Van ser les ganes d'estar al costat d'una noia que es diu Olga les que m’hi van fer apuntar. Ella però, sí que estava apuntada per voluntat pròpia.

E: Com t'ho vas passar de bé o malament al principi, com et senties per dir-ho d'alguna manera?

A: Va ser una de les meves experiències més dures, avorrides, absurdes i més difícils d'aguantar. Però l'Olga també estava amb mi i ho fèiem tot junts, i això era el que realment volia aconseguir apuntant-me a aquesta associació.

E: I com va anar el tracte amb l'Olga dintre d'aquesta associació?

A: Al principi anava bé. Anàvem a casa els avis junts, al metge junts, anàvem a l'associació junts, vaja, a tot arreu. Però mica en mica, ens portàvem més malament perquè jo havia conegut a un avi, en Ramon, i amb ell m'hi sentia bé, còmode i a gust i era una altre cosa a fer en la meva “nova” vida a la que poc a poc hi vaig anar dedicant més temps sense tenir un motiu, és a dir, no per l'Olga sinó per mi mateix.

E: Així doncs, l'Olga i tu vau deixar de fer coses junts?

A: Vam discutir sovint. Principalment per “culpa” del metge d'en Ramon (un inútil fracassat que no volia tractar a en Ramon sinó lligar amb l'Olga). Tot i així, ara, amb el temps, reconec que jo n'estava gelós. Malgrat que jo pogués estar gelós, ells intentaven ajudar a en Ramon des del punt de vista mèdic, és a dir, intentant fer el millor per la seva salut, en canvi jo, a mi que m'ho havia confiat tot, em guiava més per ajudar-lo a resoldre els seus dubtes i/o intranquil•litats.

E: Et va confiar algo que pertany a la seva vida privada?

A: Res, simplement em va explicar algunes de les seves històries i anècdotes del passat que s'havien quedat sense resposta durant els anys... O no, però en Ramon era gran i tenia alzheimer.

E: Per tant, podem deduir que tu i en Ramon vau tenir una bona relació, no?A: Els primers dies que l'anava a veure amb l'Olga només li feia cas a ella si és que ens feia cas a algú dels dos. Després vaig agafar el compromís d'anar-hi més sovint i sense l'Olga i cada dia ens agafàvem més carinyo l'un a l'altre. Durant un temps em confonia per algú altre però finalment vam aconseguir posar les coses a lloc i va saber perfectament qui era i què hi feia jo allà amb ell.

E: Com et vas sentir quan el Ramon va morir?

A: Em va saber molt greu, va ser força dolorós per mi ja que em va marcar molt amb tot el que m'havia arribat a explicar i totes les seves experiències que m'han aportat molts coneixements. Tot i així però, estic content i satisfet d'haver-lo pogut ajudar durant aquests últims mesos de la seva vida a reorganitzar-la i a resoldre aquelles anècdotes que ja us he dit abans.

E: Com et sents ara després de l'experiència viscuda?

A: El cas del Ramon m'ha fet reflexionar molt sobre la vida i sobre la mort. És per això, que he decidit estudiar filosofia, per entendre millor el sentit de la vida.

E: Ets un filòsof nat. Ja per acabar Arnau, tens algun projecte de futur?

A: La veritat és que encara no. Ara estic concentrat en acabar la carrera i aprofitar el màxim les oportunitats que em dongui la vida. Tinc ganes de disfrutar dels amics i mirar endevant.

E: Esperem que sigui així Arnau. Moltes gràcies per tot.

A: A vosaltres! A reveure.

E: Fins aviat.
Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Jo, el desconegut de l'autor Antoni Dalmases, pels Las Vegas

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.