Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, pels Alcasiles

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus altra versió sobre l'obra L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, realitzada per Alcasiles del centre Miguel Hernández durant el curs 2012-13.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Qué passaria si el vescomte de Peguera no hagués mort quan va descobrir l’Ocell de Foc?

Quan el vescomte es va adonar que l'Ocell era qui era, va capturar-lo abans que sortís corrent, llançant-li una llança i clavant-li-la a l'espatlla, el que va fer que l’Ocell de Foc caigués abatut a terra. El vescomte aprofità per capturar el seu cavall, el va lligar, va pujar al llom del seu cavall i el portà a les masmorres, on va ser tancat en una cel • la.

Era una cambra humida, i vella. L’Ocell de Foc passà allí una temporada, només menjant un cop al dia pa dur i aigua, a base de tortures i de patiment. Un dia, la filla del vescomte, Carmesina, es va assabentar del que estava fent el seu pare amb l'Ocell de Foc i va anar a veure’l a la seva cel•la fosca en les masmorres. Allí, Carmesina, tractà d'ajudar-lo a escapar mitjançant un pla que va imaginar. Ella contactà amb el grup del Cec de Cabrera perquè l'ajudés a treure’l d’allí.

Un nit freda d'hivern, Carmesina baixà a les masmorres, amagant-se dels guàrdies del seu pare. Just en arribar al costat de la cel • la, va trobar un guàrdia vigilant, però estava dormint. Ella va agafar un pal que hi havia recolzat a la paret, i silenciosament, li colpejà amb ell al cap, i el va deixar inconscient. Li va treure les claus i va obrir la cel • la de l’Ocell de Foc. Van despullar al guàrdia i l’ Ocell de Foc es va posar la seua roba, el van lligar, i el van tancar a la cel • la on hi havia estat l’Ocell de Foc. L’Ocell de Foc va escapar del castell amb el seu grup, que l'esperava fora del castell, tot amb l'ajuda de Carmesina.

Altres activitats sobre la mateixa obra
Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, pels Alcasiles

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.