Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre La metamorfosi i altres contes de l'autor Franz Kafka, pels Els kafkkians

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Montserrat Vilà i Bayerri ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus entrevista sobre Grete Samsa a l'obra La metamorfosi i altres contes de l'autor Franz Kafka, realitzada per Els kafkkians del centre Isaac Albéniz durant el curs 2015-16.


Per a la segona activitat, hem preparat una entrevista a Grete, la germana de Gregor. Ens ha semblat un personatge interessant, ja que és, en certa mesura, responsable de l'actitud de la família i de l'entorn cap a l'ésser transformat en escarabat.

Els Kafkians.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Franz KAFKA, La metamorfosi.

ENTREVISTA A GRETE, LA GERMANA DE GREGOR SAMSA.


1- Com et vas sentir quan vas veure que el teu germà s’havia convertit en un escarabat?

Al principi vaig pensar que estava somiant, però desprès em vaig calmar i vaig pensar que havia de ser al costat del meu germà per ajudar-lo.


2- Et posava en una situació difícil haver-te de convertir en l’únic eix de connexió entre els teus pares i en Gregor?

De vegades sí, ja que havia de suportar els comentaris de mon pare i, sobretot, el fet d’intentar que s’adonés que en Gregor, tot i haver-se transformat en una bèstia estranya, seguia essent el seu fill.


3- Va afectar la teva vida social el que li va ocórrer a en Gregor?

Per descomptat. No podia convidar gent coneguda a casa, ni per fer treballs de l’institut ni per passar una estona agradable. A més, m’esforçava a tornar d’hora, per evitar que ma mare, mon pare o els inquilins del pis es quedessin sols amb en Gregor.


4- I en els teus estudis, com va repercutir la situació?

Tenia menys temps per estudiar i, quan ho feia, no em podia concentrar, de manera que, efectivament, les meves notes van baixar força.


5- Com et vas sentir en haver de començar a treballar?

Malament, perquè jo podria haver seguit estudiant en comptes de posar-me a buscar feina. Però va ser absolutament necessari: ens va caldre suplir, entre tots, el sou que en Gregor no ens podia proporcionar


6- Creus que la teva relació amb en Gregor va anar deteriorant-se amb el temps?

Sí, perquè jo intentava mantenir una ficció: per ell era el d’abans, però en Gregor es tornava cada vegada més animal i perdia la seva naturalesa humana. La comunicació entre tots dos va començar a fallar, a bloquejar-se. En aquell moment es va obrir una fractura entre nosaltres dos. I cada vegada es va anar fent més profunda.


7- Com et vas sentir quan vas veure el que havia succeït entre la mare i en Gregor?

Disgustada, perquè només els vaig deixar sols un moment, i, sense que ningú ho pogués evitar, la mare va quedar terroritzada en contemplar la realitat amb els seus propis ulls. A partir d’aquell moment, la pobra dona va preferir ignorar en Gregor; li era massa dolorós enfrontar-se a la crueltat absurda del destí.


8- Trobes que la conducta del teu pare amb en Gregor va ser bona?

No, jo feia tot el possible perquè entengués que era el seu fill, que les condicions de relació havien canviat, però no els llaços que ens unien. Ara bé, a ell li costa molt de controlar els impulsos, i quan el veia amb aquella aparença repugnant, el tractava a cops, ben bé com a una bèstia.


9- Què vas pensar en saber que en Gregor havia mort?

Ho vam saber per la dona de fer feines. Vaig sentir llàstima en un primer moment, però després es va apoderar de mi una sensació d’alliberament: tot havia acabat i tot podia tornar a començar; com abans!


10- Què penses fer ara que ell ja no hi és?

El primer, intentar oblidar-ho tot, i mantenir el record d’en Gregor d’abans. Tinc la impressió que he de fer neteja del que hem viscut els darrers mesos a casa. Per això canviarem de domicili. Ara em mou l’esperança de poder reprendre els meus estudis a l’institut i també al conservatori de música. La veritat és que només penso en el futur. En Gregor… és el passat.

Altres activitats sobre la mateixa obra
Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre La metamorfosi i altres contes de l'autor Franz Kafka, pels Els kafkkians

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.