Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Romeu i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Els segadors

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg smontals ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre Romeu Montagut a l'obra Romeu i Julieta de l'autor William Shakespeare, realitzada per Els segadors del centre Escolàpies Sant Martí durant el curs 2016-17.


Nosaltres hem volgut representar el diari de Romeu. Al diari, no explica el final de la història ja que Romeu no el va poder acabar perquè va ser desterrat.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

DIARI DE ROMEU

28 de setembre de 1496

Avui, després d’una nefasta nit, m’he apropat a l’ombra d’uns aurons a pensar en tan meravellosa bellesa com ho és la de Rosalina. Temps després he divisat al meu cosí Benvolio dirigint-se cap a mi, però com no gosava de la seva companyia, m’he endinsat en el bosc per aclarir els meus inquiets pensaments. Després d’unes llargues hores de cabòries , me l’he tornat a trobar i hem tingut una conversa on Rosalina n’era la protagonista.

29 de setembre de 1496 Avui, un criat ha vingut a dir-nos que hi havia una festa a Can Capulet. Aleshores m’he assabentat que la preciosa Rosalina també hi anava, així que he decidit anar-hi per conquistar-la. A l’hora indicada , hem arribat a la festa amb màscares per ocultar els nostres rostres de la família Capulet i m’he fixat en la bellesa de Julieta. Era preciosa, tan bella com una rosa. Avui he comés el pecat de tastar el sabor dels seus vermellosos llavis i d’oblidar-me completament del nom de Rosalina. Ara, el meu cor només pertany a la dona dels meus somnis, Julieta.

30 de setembre de 1496 Avui m’he llevat a trenc d’alba per visitar Fra Llorenç. Ell encara creia que patia d’amor per Rosalina, però li he explicat que el meu cor ara és pertinença de la preciosa Julieta .

1 de octubre de 1496 Tibald, el cosí de Julieta m’ha reptat a un duel. Jo, que sóc un home pacífic i racional, m’he escapolit de la baralla però Tibald ha matat el meu amic i jo l’he venjat matant a Tibald. Per aquesta acció tant deshonrada cap a la família de Julieta, el príncep m’ha desterrat de Verona. He explicat a la Dida, amiga de Julieta, que avui per la tarda, quan el sol estigui a punt de desaparèixer, Julieta i jo consumarem el nostre matrimoni.

Ja he estat casat amb Julieta. Totes les meves pregàries han estat escoltades i he pogut aconseguir el meu desig. Ara només falta esperar a la nit per poder demostrar-li a Julieta el meu amor i poder consumar-lo. Maleït sigui el temps, les hores, els minuts i els segons, ja que per la seva culpa no puc estar amb Julieta. Però l’espera valdrà la pena, d’aquí a quatre hores la podré fer una autèntica dona.

Altres activitats sobre la mateixa obraComentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Romeu i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Els segadors