Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Temps de miracles de l'autora Anne-Laure Bondoux, pels Oker's Team

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Mmarce3 ha validat aquesta activitat.

Activitat premiada en l'edició de Viquilletra 2015-16 com a Activitat que millor ha treballat o més ha aprofundit en un personatge en els Premis Viquilletra UOC-Generalitat de Catalunya 2016


Crystal Project highlight yellow.png
Activitat destacada per Mmarce3 en l'edició de Viquilletra 2015-16

Activitat de tipus entrevista sobre Glòria a l'obra Temps de miracles de l'autora Anne-Laure Bondoux, realitzada per Oker's Team del centre Sant Joan de les Abadesses durant el curs 2015-16.


Nosaltres hem fet una enrevista a un dels principals personatges d'aquesta novel·la, la Glòria.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

ENTREVISTA A LA GLÒRIA

En l’activitat d’avui entrevistem un personatge clau del llibre Temps de Miracles. La Glòria, protagonista i fidel companya d’en Kumail, juga amb un paper molt important. Comença sent una relació d’amistat i acaba representant la persona més important en la vida d’un nen anomenat Kumail.

1. Com et definiries? Em defineixo com una persona forta i que no em rendeixo fàcilment. També crec que he estat una persona amb mala sort, tot i així he superat molt moments difícils i mai m’he rendit. També crec que sóc una persona que ajuda molt els altres.

2. T’agradaria tornar a veure en Zem-Zem? Per una part si, perquè clar era el meu estimat fa uns quants anys i tot el que va passar junts no ho oblidaré mai, però per l’altre no, ja que li tinc molta por després que el deixés i me n’anés.

3. Quin moment ha estat el que ho has passat més malament? He passat molts mals moments però el que potser recordo com a pitjor va ser quan vaig haver de tenir relacions sexuals amb el camioner,per poder passar a França.

4. No et va importar vendre el teu cos per a que en Kumail pogués arribar a França? He hagut de fer molts sacrificis pel meu preciós fill i aquell va ser un dels mes durs, ja que la prostitució és un món molt negre. Però el passat, passat és.

5. Per què vas decidir explicar-li la veritat en aquell precís moment? Perquè no em volia morir, sense que ell sabés tota la veritat. Ja n’hi havia prou de dir-li tantes mentides i d’explicar-li una inventada història. Havia arribat el moment i així ho vaig fer, sota un arbre.

6. Com et vas sentir, quan li vas haver de dir la veritat a en Kumail? Doncs, malament. Sabia que li hauria d’haver explicat la veritat feia molt de temps, però no m’hi veia amb cor. Quan ens trobàvem a sota d’aquell arbre, al costat d’un banc vaig haver de dir-li la veritat d’una vegada. No podia aguantar més amb allò a sobre. Em sentia culpable per una banda però, sabia que ho havia fet per un bé seu.

7. Per què un tren descarrilat per explicar la vida d’un nen? Tot improvisat, quan en Kumail em preguntava com l’havia trobat, se’m feia un nus a la gola. Em deixava portar per allò que veia o sentia, així fins a crear una història fictícia, però a la vegada creïble. Potser era una història una mica tràgica, però per en Kumail saber que la seva mare va donar la vida per a ell, ho era tot.

8. En totes les històries hi ha una part positiva, quina és aquesta per tu?

És cert, a vegades ens pensem que no hi han coses bones en les tragèdies, ens les guerres, i potser en certa manera és veritat; però per a mi aquest viatge ha set molt més que una tragèdia o una guerra que ha matat a milions de persones. Puc esmentar que aquesta història m’ha fet créixer, m’ha fet adonar-me que la vida no només és recollir fruits en el camp del teu pare i que a vegades les coses passen per un motiu. També puc dir que no canviaria res del que m’ha passat, perquè han hagut moments de desesperació i angoixa, però també petits instants de felicitat que m’han fet seguir endavant, un d’ells, i el més important, en Kumail.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Temps de miracles de l'autora Anne-Laure Bondoux, pels Oker's Team

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.