Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 3 sobre El temps de l'oblit de l'autor Jordi Sierra, pels Els lectors del temps

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra El temps de l'oblit de l'autor Jordi Sierra, realitzada per Els lectors del temps del centre Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell Bosch durant el curs 2011-12

Aquesta és una activitat col·laborativa feta a partir d'una activitat realitzada pel grup Chuck norris.


Som el grup Els lectors del temps ,en aquesta tercera activitat col·laborativa, hem escollit el treball de l’anunci publicitari dels Chuck Norris, que consistia en anunciar el llibre :El temps de l’oblit. Ens hem fixa’t en aquest vídeo perquè de la recerca que hem realitzat ha sigut el que més ens ha cridat l‘atenció. Em pogut reflexionar degut a la representació amb tanta falta de vocalització, i poca claredat en vers a l’escenificació, fent sempre una crítica totalment constructiva.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Parlant de la representació no ens ha semblat adequat ja que en totes les escenes ens hem trobat amb la mateixa situació i ambient. Afegien subtítols innecessaris en els marges de les escenes com si comentessin una jugada de futbol i amb l’ortografia inadequada que semblava que estiguessin parlant i/o comentant-ho amb els amics, a demés de que no es podien apreciar bé donat a que la majoria eren poc visuals. En una de les escenes apareix la noia protagonista d’incògnit, just darrere dels que estan representant, i no creiem que calgui arribar a aquest punt. Podries haver tallat i tornar a gravar per tal de fer-la desaparèixer. Per últim, i més impactant, cal destacar que en el text final, volien explicar-nos la trama del llibre, però el text passava massa ràpid i no es llegia degut a la velocitat. Tot i que, cal dir que estava molt bé redactat, i ens resumia tota la història del llibre sense explicar detalls innecessaris.

Tot i els punts de vista anteriors, també hem vist que la barreja de text, vídeo i música, dona més claredat en la trama i ens fa entendre millor l’anunci, ja que la seva explicació oral no s’entén, però la iniciació a l’escena és la justa i necessària per poder entendre la representació que realitzen els personatges en l’anunci. Ens ha agradat la realització del vídeo, barrejant la ironia i l’humor amb el misteri i l’acció, ja que ens ha donat les sensacions que descriuen ells mateixos en el vídeo. Com ha títol han posat que era un anunci, doncs bé, nosaltres creiem que en un anunci, ha de sortir el producte, representat o oralment per tal de que els espectadors que ho estiguin mirant puguin saber en tot moment de que parlant. Cal dir que ens ha creat confusions a l’hora de corregir la gramàtica donat a que el català és diferent. Cosa que no em pogut apreciar en el seu accent en la gravació. Igual que la duració del clip ens ha semblat la mínima, i creiem que si haguessin fet més extensió haguessin tingut la oportunitat de guanyar més punt i també millorar els erros comesos citats anteriorment. Clar que també haguessin pogut empitjorar, però volem ser positius i donar-los un vot positiu, perquè ens ha agradat la barreja ja comentada abans. I al final, creiem massa incoherent que posin la frase que hi redactem a continuació: “ I per fi, ja hem acabat de llegir....” (amb els punts suspensius inclosos textualment), ja que si estan fent un anunci publicitari, es per vendre un article, en concret el llibre del temps de l’oblit. I amb aquesta frase, donen a entendre que el llibre és molt avorrit de llegir, i que millor que no comprin el llibre.

Per finalitzar , volem fer-hos saber, que la nostra opinió del treball realitzat per els companys de L'estonnac de Lleida, es que ha estat un treball molt elaborat però no ho han fet de la millor forma que ho podrien haver fet. Nosaltres hem destecat tots els factors anomenats anteriorment com els més importants i més destacables. Per últim cal felicitar el grup per haver fet el treball de la millor manera que ells han pogut, sempre opinant desde un punt de vista totalment objectiu i sense voler ofendre a cap persona.