Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 3 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Mirall

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cercaActivitat de tipus resposta carta sobre Carta al Comte de Varoic a l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per Mirall del centre Pasqual Calbó i Caldés durant el curs 2011-12

Aquesta és una activitat col·laborativa feta a partir d'una activitat realitzada pel grup Llençantlonegre.


Carta de resposta de Tirant lo Blanc cap al seu gran amic el Comte de Varoic.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Constantinoble

Divendres 27 d’abril


Benvolgut Comte de Varoic,

La veritat és que ha estat una odissea rebre la seva missiva ja que contínuament estic batallant. Com bé sap, des del nostre comiat han succeït molts afers que m’han fet madurar i convertir-me en el gran Cèsar de l’Imperi que ara sóc.

En primer lloc, he d’agrair-vos els vostres ensenyaments durant els dies que vam compartir allà en aquell bell paratge a prop de Londres. Totes les seves paraules van ser una incitació per al meu cor de cavaller; vaig sentir que aquell era el meu objectiu i que vós seríeu el meu mentor.

A les noces del rei vaig ser armat cavaller, a l’igual que vostè, he intentat seguir els vostres consells i defensar la justícia i a Déu per damunt de tot. Les meves gestes m’han portat per tot arreu; des d’Anglaterra, passant per Sicília i Rodes fins arribar a les terres de Constantinoble i nord d’Àfrica. Aquests dies sento que he trobat el meu lloc entre aquesta gent, especialment perquè he aconseguit l’amor de la bella Carmesina. Com podria explicar-vos-ho? És la dama dels meus somnis i crec que he lluitat força per tenir-la al meu costat com la meva esposa i emperadriu, encara que com a dona honrada que és m’ha dificultat la tasca de declarar-me. Ara, els assumptes d’estat semblen estar en calma després d’haver derrotat els turcs, cosa que ens va costar prou esforços, però aquests sempre tenen recompensa, i jo he tingut la més gran: la mà de la princesa Carmesina.

A la cort, tothom sembla content i gaudeix dels temps de pau futurs. És veritat que la Viuda Reposada ha fet l’impossible per dificultar les trobades furtives amb la princesa, però finalment s’ha adonat que ningú no pot trencar el vincle que m’uneix amb Carmesina.

En canvi, és admirable l’actitud del meu cosí Hipòlit, sempre al meu costat protegint-me a les jornades de lluita.

Respecte a Felip, només dir-vos que estic satisfet que finalment s’hagi assentat malgrat les seves bogeries que quasi li costen la seva felicitat.

Confio que aquesta tranquil•litat duri i pugui així dedicar-me a matèries més lúdiques de cavallers, com les justes i torneigs aquí al palau. Sé que el món està canviant ràpidament i qui sap el que ens depara el destí.

M’agradaria poder trobar-nos, però de cert sé que milers d’assumptes reclamen la meva presència aquí a Constantinoble. Com amic i cavaller li desitjo bona salut i grans triomfs.

El vostre deixeble,

Tirant lo Blanc