Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Antígona de l'autor Salvador Espriu, pels Circ de paraules

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg montserratga ha validat aquesta activitat.

Activitat premiada en l'edició de Viquilletra 2014-15 com a Activitat millor escrita en els Premis Viquilletra UOC-Generalitat de Catalunya 2015


Crystal Project highlight yellow.png
Activitat destacada per montserratga en l'edició de Viquilletra 2014-15

Activitat de tipus carta a sobre Antígona a l'obra Antígona de l'autor Salvador Espriu, realitzada per Circ de paraules del centre Carles Vallbona durant el curs 2014-15.


Carta del poble de Tebes a Antígona. Realitzada per Marta Villanueva.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Estimada Antígona,

Si llegeixes aquesta carta és que Lúcid Conseller ha complert amb la seva paraula d’ajudar-nos. Nosaltres, gent del poble, ens hem vist amb l’obligació d’escriure-li un comiat.

Sabem que els Déus ens han marcat un destí, però trobem la situació molt injusta. La nostra ciutat, la gran Tebes, no hauria d’haver acabat amb aquest tràgic final. I tu, apreciada Antígona, no hauries d’estar tancada entre reixes ni acompanyada de la plena solitud que t’envolta. I pensar que tot aquest enrenou ha vingut per no saber parlar com a persones civilitzades… En quin caos ens hem ficat? Maleïda hora en què els Déus es van posar contra nosaltres!

Ni tu mateixa saps quan arribarà el teu fatídic final. Però abans d’encaminar-vos cap al món dels morts, on la vostra ànima serà jutjada per Minos, Radamantis i Èac i, amb la gràcia de Tique, el teu veredicte serà favorable, per tant arribaràs a l’Elisi i podràs gaudir de l’etern descansa; heu de saber algunes coses.

Tebes ja no és la mateixa. Creont cada dia aplica més lleis i cada cop més gent està d’acord amb ell. Ignorants... Ignorants tots aquells qui no preveuen el que vindrà! En canvi, nosaltres hem recolzat en tot moment la vostra causa i el difunt Polinices. Tot i que sabem que eres partidària de posar pau entre els dos germans, no ens podràs negar que et decantaves més per a Polinices. El fet d’haver actuat contra la paraula de Creont per voler enterrar-lo de forma idònia, tal i com diuen els nostres ritus, ho hem trobat un acte de gran coratge.

Alguna gent adepte de la vostra causa es va manifestar davant el palau reial de Tebes perquè us deixessin en llibertat. La pena és que no va servir de res. Ràpidament Creont va enviar soldats perquè posessin fi a l’escàndol que, segons ell, s’estava produint. I ja us podeu imaginar com va acabar tot...

Us prometem que Tebes tornarà a ser lliure. Quan? Per mala sort no ho sabem. Els Déus no ens indiquen cap senyal. Però lluitarem per a la llibertat. Ara i sempre. Ningú ens podrà aturar. Posarem totes les nostres forces per continuar endavant amb la lluita en què creus i creiem.

πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, Antígona

Atentament,

el poble

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Antígona de l'autor Salvador Espriu, pels Circ de paraules

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.