Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre La fallera calavera de l'autor Enric Aguilar, pels Jenncar

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus vida oculta de sobre La fallera calavera a l'obra La fallera calavera de l'autor Enric Aguilar, realitzada per Jenncar del centre Músic Martín i Soler durant el curs 2016-17.


Aquesta invenció sobre la vida oculta de La fallera calavera es situa abans dels fets narrats en el llibre.

Hem decidit seguir aquesta activitat dels companys de l'any passat per a contar la vida oculta de Sofia Alarcón quan era menuda. http://www.viquilletra.cat/Activitat_2_sobre_La_fallera_calavera_de_l'autor_Enric_Aguilar,_pels_Legends

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Quan Sofia tenia dos anys els seus pares li van apuntar a una Falla de València. Ella sempre somiava ser fallera major de València.

A l'any 1902 Sofia cumplia 18 anys i els seus pares li van fer una festa sorpresa on van anar les seues amigues del col·legi i de la falla. La fallera major d'aquell any de la seua falla es va acostar per dir-li que anava a ser la fallera major de València al pròxim any. Sofia es va a possar a plorar de l'emoció perquè era el seu somni des de petita. Tots es varen a possar a aplaudir i a gritar ¡SOFIA, SOFIA! La seua millor amiga, Empar, es va possar contenta per ella, però per dins estava trista perquè ella des de sempre volia ser fallera major de València i veia injust que fora ella abans fallera major quan Empar portava un any més que ella de fallera i a més a més era de classe alta. Huit messos desprès li va arribar una carta a Empar a la seua casa de part de la Junta Central Fallera. Quan la va obrir, va llegir que havia hagut un mal entes, que ella era la fallera major de València i Sofia fallera de la Cort d'Honor. No es va possar molt contenta perquè savia l'ilusió que le feia a la seua amiga i va decidir ser la fallera de la Cort d'Honor amb ella. Així que Empar va cridar a Sofia per donar-li la roïna noticia. Al dia següent van anar juntes a la Junta Central Fallera per donar explicacions de que Empar no anava ser fallera major de València perquè anaven a ser les dues falleres de la Cort d'Honor. Al principi a la Junta no li va agradar l'idea, però desprès el van acceptar.

Al final les dues acabaren contentes perquè anaven a estar al balcó disfrutant juntes d'aquesta nova etapa.

Altres activitats sobre la mateixa obra

Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre La fallera calavera de l'autor Enric Aguilar, pels Jenncar