Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, pels Les esmas

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cercaActivitat de tipus carta a sobre Tomassa a l'obra Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, realitzada per Les esmas del centre INS Torre de malla durant el curs 2011-12.


Aquí us presentem l'activitat número 1. Hem fet una carta escrita per la Maria Rosa a la Tomasa com a continuació del llibre. Hem aprofundit en els sentiments de les protagonistes.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Estimada Tomasa,

Ja sé que nosaltres no ens portem gaire bé i que pensaràs que no tens ganes de rebre una carta meva, però la veritat és que t'enyoro molt. El meu germà Quirze, des del vostre divorci, em ve a veure cada dia aquí, a la presó. Estar a la presó em fa sentir molt malament, la mort del Marçal va ser molt precipitada, encara segueixo sentint que sóc culpable d'aquest desastre i que mai em perdonaré. El teu divorci amb en Quirze va ser la meva culpa, si jo no li hagués demanat al meu germà que em vingués a veure cada dia a la presó, podríeu ser feliços allà, a Aragó. Passar-se el dia entre reixes és molt dur. Estar sola, confiar en mi mateixa en tot el que faig i tenir els meus pensaments de penediment sempre al cap, em fan tornar boja. Les condicions del dia a dia són horroroses. A mi m'agradaria que vosaltres tornéssiu a estar junts, el meu germà ho està passant malament. Has de tenir en compte que la culpa no és del meu germà, que ell es va quedar amb mi perquè jo estava passant una situació molt delicada. Amb això et vull demanar que intentis mantenir el contacte amb nosaltres, perquè heu estat casats molt de temps i no podeu perdre la amistat que us va unir.

Maria Rosa.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, pels Les esmas

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.