Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, pels Paambtomàquet

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cercaActivitat de tipus carta a sobre Tomasa a l'obra Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, realitzada per Paambtomàquet del centre INS Torre de Malla durant el curs 2011-12.


Per començar, el nostre grup ha decidit fer una carta escrita per la Maria Rosa, i dirigida cap a la Tomasa. Per posar-vos una mica en situació hem fet com si la Maria Rosa hagués fugit del poble desprès d'assassinar a l'Andreu, i després de portar un cert temps fora li escriu aquesta carta a la Tomasa.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

CARTA

Estimada Tomasa,

D’ençà que vaig marxar del poble, trobo molt a faltar a la gent, sobretot a vosaltres dos. Durant la meva estada a casa vostra i la vostra atenció amb mi, vaig passar mals moments pensant amb l’Andreu i intentant fugir d’en Marçal, però també bons moments fent el dinar i estenent la roba amb vosaltres. Tot i que, ja ha passat un cert temps, encara segueixo pensant amb l’Andreu i no hi ha manera de treure-me’l del cap, l’estimava tant! Però el temps passa i la vida segueix, així que només hem de recordar els bons moments passats amb ell.

Estic allotjada en un hostal d’uns amics als afores del poble de Viladrau. Estic molt bé i durant el dia treballo al camp on em guanyo algunes garrofes i les tardes les passo passejant per l’entorn d’aquí, o bé anant a donar una volta pel centre del poble.

Ah! Abans que se m'oblidi!, digues a en Quirze, que la setmana passada vaig anar a casa dels nostres pares, i us envien molts records a tots dos. El pare ja està recuperat d’aquella malaltia tan greu que tenia, i la mare s’acaba de jubilar, i ja no treballa al camp, i està encantada de la vida.

Parlant de feina... Quan vaig marxar del poble just vau acabar la carretera. Què teniu feina? Espero que no estigueu aturats! Si és així, per aquí a prop de Viladrau crec que busquen gent per fer una nova carretera, aleshores podríeu venir cap aquí i així ens podríem veure de tant en tant. La veritat és que m’agradaria tornar amb vosaltres, però sabeu ben cert que només rondar pel poble, m'agafarien per haver matat a en Marçal. Aquí a Viladrau estic segura mentre que aquest cas no surti a la llum.

Espero no perdre el contacte amb vosaltres, ja que sou els que em vau ajudar en la meva situació.

Un petó molt fort, us estima la vostra germana.

Maria Rosa

Altres activitats sobre la mateixa obraComentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Maria Rosa de l'autor Àngel Guimerà, pels Paambtomàquet