Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Paraules emmetzinades de l'autora Maite Carranza, pels Els Quatre

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus vida oculta de sobre Núria a l'obra Paraules emmetzinades de l'autora Maite Carranza, realitzada per Els Quatre del centre Tarragona durant el curs 2013-14.


Aquesta invenció sobre la vida oculta de Núria es situa abans dels fets narrats en el llibre.

Hola som el grup Els Quatre i us presentem: la vida oculta de la Núria

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

La vida oculta de la Núria

La Núria Solis va néixer en un poble al voltant de Barcelona. La seva infància no és que fos de les millors, ja que de ben petita els seus pares van morir i ella es va quedar sola a càrrec de la seva àvia. La seva àvia, com que era ja molt gran, quasi no es podia fer càrrec de la Núria, i li va ensenyar a valer-se per si mateixa. Li va ensenyar tot el que li seria útil en un futur. Quan la Núria ja tenia 7 anys, la seva àvia es va morir i ella va quedar en adopció. Va passar 3 mesos fins que una família la va adoptar. Aquesta família era molt estricta. No li deixaven fer res sense el seu permís, i si no els agradava no la feia. La Núria va ser maltractada moltes vegades per la seva madrastra. Si feia alguna cosa malament, ella ja li pegava i fins que no plorava no parava. Van passar 8 anys, els anys més amargs de la seva vida, ja que la seva família la maltractava. I als 15 anys va decidir anar-se’n de casa. Al principi, se'n va anar a casa d'una amiga, l'Elisabeth, una noia molt simpàtica i a qui la Núria li ho explicava tot. Va estar amb ella 1 any. Mentrestant ella va conèixer un jove que li agradava molt. Al final van acabar sortint i amb la qual cosa ella se'n van anar a viure tots dos al pis d'en Marcos. Van anar passant els anys i la parella anava molt bé malgrat el fet que la Núria creia que la seva parella l'enganyava amb una altra noia. Cada vegada la Núria desconfiava més, fins que va arribar el dia que la Núria va enxampar el seu xicot, el Marcos, amb la seva millor amiga, l'Elisabeth. Aquesta se'n va anar molt afectada, i ningú dels dos, ni en Marcos ni l'Elisabeth no van fer res per aturar-la. La Núria, després de tot això, va decidir ser una persona civilitzada, ja que ja tenia 19 anys i, com a tal, li tocava buscar una feina i un lloc on viure.

Va començar treballant de cambrera en un restaurant, però no rebia el sou suficient per pagar el seu pis al centre de la ciutat. Llavors va deixar la seva feina i en va començar a buscar una altra. Van haver-hi moltes entrevistes de treball però cap de bona per a ella. Fins que va arribar la seva ultima oferta de treball, no era el que ella buscava però era la seva ultima opció. L'oferta de treball era per cobrir la vacant de secretària. Ella va acceptar, i als dos dies va començar a treballar. La gent del treball era molt simpàtica amb ella, sobretot l'encarregat de les finances de l'empresa. Aquests dos tenien una relació molt estranya. Fins que ell li va invitar a un dinar a soles en un restaurant de luxe, i ella va acceptar. Després d’això la seva relació va anar augmentant fins que van acabar sent nuvis. La Nuria estava molt enamorada del Pep, el seu nuvi. Van passar els anys, fins que el Pep li va demanar que es cases amb ell, i ella cegada d’amor en va dir-ne que si. Després de que es cassessin van tenir tres fills i a la filla més gran li van posar el nom de Bárbara, a la qual actualment el seu pare la té segrestada en un lloc apartat de la ciutat, i intenta que la mare no es preocupi per ella, i no es deprimeixi fent-li tomar pastilles antidepressives.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Paraules emmetzinades de l'autora Maite Carranza, pels Els Quatre

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.