Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Romeo i Julieta de William Shakespeare, pels Jacint Verdaguer

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Edtppoy ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, realitzada per Jacint Verdaguer del centre Escola del Treball durant el curs 2015-16.


Exposició dels principals temes shakespearians

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

L’obra de Shakespeare es situa a mig camí del Renaixement i del Barroc. Shakespeare va ser poeta, actor anglès i dramaturg. L’obra va tenir una repercussió a tot el món, ja que molts escriptors la van llegir i es va projectar arreu del món.

Shakespeare ens mostra en aquest document el seu punt de vista sobre l’amistat, el poder, la corrupció i els somnis, i com afecten aquests factors en la societat. Tot això ho fa a través d’una sèrie d’obres: Macbeth, Romeo i Julieta, Otel•lo i Mesura per mesura.

En el primer eix del document se’ns parla de l’amistat entre homes, entre dones i entre els dos gèneres, donant una visió molt clara de com funcionaven les estructures de poder, les diferències entre els dos gèneres. L’evolució d’aquestes amistats reflectien les transformacions de la societat.

En el segon eix ens presenta tres obres que ens mostren la corrupció des de diferents angles. Macbeth ens mostra les conseqüències socials que comporta la corrupció. Ens deixa clar que la corrupció només pot produir més corrupció. També diu que produeix desconfiança, por, paranoia i hipocresia.

El tercer eix ens presenta el poder. Apareix a les obres Macbeth, mesura per mesura i Otel•lo. A mesura per mesura ens mostra el conflicte que hi ha entre el món religiós immoral i el món viciós. Vol demostrar que el pitjor món és l’obsessió del poder.

El quart eix tracta sobre els somnis. Diu que els escriptors els utilitzaven per investigar la psicologia humana i desvelar el funcionament de la societat. Shakespeare fa aparèixer els somnis de diferents maneres. Somnis i escapisme, somnis com a visions, somnis com a profecies, somnis com a mal sons i somnis com a il•lusions.

En resum, hem conegut l’ ideologia de Shakespeare en determinats àmbits gràcies a les seves obres.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Romeo i Julieta de William Shakespeare, pels Jacint Verdaguer

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.