Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Fernando de Rojas

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Edtppoy ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, realitzada per Fernando de Rojas del centre Escola del Treball durant el curs 2015-16.


Exposició dels principals temes shakespearians.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, 26 d'abril de 1564 – 23 d'abril de 1616) fou dramaturg, poeta i actor anglès. és considerat un dels més grans escriptors de la Literatura Universal. La seva obra es troba entre el Renaixement i el Barroc i suposa una gran complexitat, ja que assoleix el pensament brillant i fosc de cada ideologia. Això el fa un escriptor molt interessant.

En el documental que estem analitzant, ens introdueix quatre dels temes més importants de la visió de Shakespeare, considerats per Jackie Hall, els quals són l'Amistat, el Poder, la Corrupció i els Somnis.

Amb relació a l'Amistat, Shakespeare relata com funcionaven les estructures socials. En distingeix tres tipus d'amistat: Entre homes (honor, linatge, interés), entre dones (secrets de matrimonis, parlar malament dels marits) i entre homes i dones (amistat. Res sexual)

Amb relació al Poder, Shakespeare mostra el món religiós immoral que obstenta el poder amb un món vil i viciós. El poder té la necessitat de corregir i controlar les classes més baixes de la societat. Els governants, per exemple, menteixen, semblant íntegres, només per tenir el poder de nou.

Amb relació a la Corrupció, Shakespeare diu que la corrupció només pot produir més corrupció i provoca por, desconfiança, paranoia i hipocresia. També menciona la corrupció que pot fer una persona a una altra (manipulació) tornant-la el seu títere.

Amb relació als somnis, Shakespeare ens dóna una visió dels somnis com un "món" al que anar-hi, ja que és "perfecte". Però hem de tenir en compte que els malsons també són somnis, que ens ajuden a superar les nostres pors o mostren el que passarà (profecíes), i il·lusions que ens enganyen.

Per tant, poder dir que Shakespeare, encara que té obres més "Renaxentiestes", l'autora del documental creu que aquests quatre factors pessimistes són els més importants de l'obra de Shakespeare.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Fernando de Rojas

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.