Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Ramon Llull

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Edtppoy ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, realitzada per Ramon Llull del centre Escola del Treball durant el curs 2015-16.


Exposició dels principals temes shakespearians.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

William Shakespeare va ser un escriptor anglès dels segles XVI - XVII.

La Obra de William Shakespeare la podem situar entre el Renaixement i el Barroc, però els seus escrits presenten una emprenta medieval. Shakespeare està considerat un dels millors escriptors mundials de tragèdia i la seva obra és inclassificable

Temes shakespearians és un documental extret de educaixa. Els temes escollits són l'amistat, el poder, la corrupció i els somnis.

A l'obra de Shakespeare, l'amistat s'utilitza com a visió del funcionament de les estructures de poder. Planteja l'evolució dels tipus d'amistat que reflecteix les transformacions d'una societat canviant. Descriu també la diferència en les amistats entre homes i dones que representa un lligam que finalitza amb amor. A l'amistat entre dones tenen un vincle molt fort que es trenca amb un matrimoni.

En quant a la corrupció, és un factor que en l'obra de Shakespeare s'utilitza com a mètode per controlar a un individu, o bé, a un grup de persones.

El poder es un element relacionat amb la corrupció, mencionat prèviament, a causa que mitjançant la corrupció es mantenia o s'aconseguia el poder.

Shakespeare utilitza els somnis per descriure elements diferents: escapisme, com a font d'inspiració a l'obra La tempesta; visions, a l'obra Romeu i Julieta; profecies, a l'obra Somni d'una nit d'estiu; malsons, a Romeu i Julieta, i il·lusions, a La tempesta.

L'obra de Shakespeare es basa en relacions i conductes entre persones que desenvolupen en un que depèn de les decisions i fets motivats per les conductes.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare, pels Ramon Llull

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.