Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Balotelli

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg PPOY ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per Balotelli del centre Mediterrània durant el curs 2011-12.


Davant la proposta de treball que ens ha manat el nostre professor, el grup Balotelli hem decidit fer una entrevista a Tirant, personatge principal de l'obra Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

ENTREVISTA A TIRANT LO BLANC


Com et definiries? -Em definiria con un caballer noble, educat i amable, però sobretot honest i fort, ja que en totes les batalles en les que he participat ningú a aconseguit abatirme, ni el més fort dels infidels m'ha pogut vèncer.

Com vas ser rebut quan l'emperador et va reclamar per lluitar contra els infidels? -Vaig ser rebut amb tots els honors i em van nomenar capità dels exercits. En certa manera vaig notar que tenien moltes esperances depositades en mi per derrotar als infidels, ja que eren concients de totes les meves anteriors victories.

Per a tu, la reconquesta de l' imperi de constantinoble , a que anava lligada? La reconquesta anava lligada al cor i cos de la princesa carmesina, sent la filla de l'emperador, però al mateix temps anava lligada a la necessitat de derrotar als infidels.

Quan vas veure per primera vegada a Carmesina? -Va ser en la meva primera visita a l'emperador, m'enrecordo de que l'emperador em va presentar a l'emperatriu, i allà estava la seva filla... Mig despullada, per la calor intensa que feia al palau, mostrant els seus pits cristalins, amb la seva bellesa incalculable... Desde el primer moment que la vaig veure, vaig ser presoner del seu amor.

A qui decideixes contar els teus mals d'amor per carmesina? Per què? - Decideixo explicar-li a Diafebus, ja que ell ha sigut meu company d'armes i cosí, durant molt de temps i és la persona amb la que tinc més confiança. Ell em va ajudar en tot el que podia en el meu amor imposible per la persona més bella del món, la persona amb la que pasaria tota la meva vida, la persona amb la que estaria nit i dia al llit, la princesa Carmesina...

Penses que carmesina no queria fer l'amor o no podia? -Per un costat no podia, perquè sinò quedaria danyat el seu honor de dama, però per l'altra penso que no volia donarme el gust, perquè el meu cosí Diafebus aconseguí portar la seva ànima a la glòria abans de casar-se. La veritat és que no n'estic del tot segur, però penso que a la meva estimada Carmesina li importava molt més el seu honor que a Estefania, i que per tant, la seva ment li deia que no podia.

Quin paper juga Plaerdemavida entre el vostre amor? -Plaerdemavida es una donzella de la princesa, que per gràcia de Déu, m'ajuda a que la meva ànima pugui alcançar i tocar la glòria infinita que tant desitjo.

Quina actitud adoptes quan et penses que la princesa Carmesina manté relacions amb Lausetà, per l'engany de la Viuda Reposada? -La viuda em demana amor, però la rebutjo, en aquell moment l'únic que sento és una gran tristesa. Uns dies desdprés, per un ràbia mato a Lausetà. Em preparo per anar a la guerra per lluitar contra els infidels, però Plaerdemavida puja al baixell i m'explica que tot era mentira, un engany de la maleïda Viuda Reposada.

Com et sents quan agafes la greu enfermetat? -En seguida m'adono de que la enfermetat em suposarà la mort, i el fet de que totes les cures que em donden els metges no funcionin m'ho confirma.


Sabent que.no et salvaries com decideixes acomiadarte de carmesina?

-Sentia que el dolor augmentava continuament, i en vista que no trobaven cap remei per al dolor, sentia que no em quedava molt temps de vida, aixi que tal com en va dir cessar, vaig escriure una carta de comiat per carmesina, en el qual no podia expressar suficient la meva pena per no poder tornar-la a veure, però en la qual li vaig encomanar la meva ànima.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Balotelli

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.