Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels MarkJalalHamza

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg PPOY ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus carta a sobre Carta de Diafebus a Hipòlit a l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per MarkJalalHamza del centre Mediterrània durant el curs 2012-13.


Som Mark, Jalal i Hamza i a continuació llegireu la nostra carta en la que Diafebus explica a Hipòlit la mort de Tirant lo Blanc i les seves consequencies.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Hola, estimat Hipòlit.

T'envio aquesta carta per comunicar-te una terrible noticia que ens afecta de manera personal, i es que, el nostre amic i fidel company de viatge, ha mort. Si, em refereixo a Tirant, i per el que m'he assebentat no es tracta de la mort que como ja sabem ell hagués volgut. No ha mort en un camp de batalla, si no que ha perdut la vida a causa d'una malaltia anomenada pleuresia. En la seva tornada cap a Constantinoble, mentres caminava amb el rei Escariano i el rei de Sicilia, va agafar aquesta malaltia, i encara que rapidament va tenir els sis metges que l'acompanyaven sempre més quatre del rei Escariano, no millorava. Tan alt va ser el punt de malestar que va arribar a trobar-se en Tirant, que va decidir fer un testament i confesar-se donant per perduda la seva vida.

A mes a mes, la mort de Tirant ha donat causa a dues morts mes: En primer lloc, la de la seva amada Carmesina, que al rebre aquella terrible noticia, va fer dos laments molt dolorosos que feien veure el dolor profund que sofria, i va ser tan gran el sufriment que va decidir confesar-se dels seus pecats per que poc a poc es consumia, i finalment va acabar morint de pena. L'emperador, que va sofrir un gran dolor també a causa del nostre amic Tirant, no va poder aguantar també sobre les espatlles veure com moria la seva filla, i pocs dies despres de que Carmesina moris per anarse'n amb el seu amat, l'emperador tambe ho feia, ja que pensaba que no tenia res que fer en aquest mon.


Desde on escribo, desitjo que ens veiem aviat i que puguem superar quant abans millor aquesta desgracia.


El teu amic Diafebus.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels MarkJalalHamza

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.