Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Vilanova1973

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Jordi Vilanova ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre a l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per Vilanova1973 del centre Maria Cortina durant el curs 2013-14

Aquesta és una activitat col·laborativa feta a partir d'una activitat realitzada pel grup '.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Carta a Gäel de Lancaster i Albert de Wanterfell

Constantinoble, 12 de març de 1452

Estimats amics Gaël i Albert,

Estic molt content d’haver rebut noves vostres. M’han transportat a èpoques passades plenes d’il•lusió.

Ara, tal com us han dit a Nàpols, sóc a Constantinoble per descansar de les nombroses batalles em què he participat durant tots aquests anys. Els turcs són um enemic molt ferotge , però esperem poder derrotar-los, ja que nosaltres comptem amb la força de Nostre Senyor. Ell ens guia i ens dona forces per tirar endavant en els moments de dificultats. Mehmet no se’n sortirà pas amb la seva !

Carmesina és una dona meravellosa, plena de virtuts. Si tot va bé, en els propers mesos naixerà el nostre primer fill. No cal que que us digui la il•lusió que ens fa. Serà un autèntic regal de Déu, que encara em donarà més força i valor per continuar lluitant contra els turcs.

M’alegro molt de tenir noves del meu mestre, Guillem de Varoic. Escolteu-vos-el, já que és um home savi, recte i just. No us podeu arribar a imaginar el bé que me n’han anat els seus consells.

Jo ja he estat a Jerusalem, però us hi acompanyaré encantat. No patiu pels diners, ja que de ben segur que arribaran ja que només us mou el bon propòsit de complir la voluntat de Déu. Ell proveirà!

Sou uns bons cavallers i en el futur tindreu oportunitats per demostrar-ho en les nombroses batalles em què participareu per defensar Déu Nostre Senyor!


Espero les vostres noves!

Tirant.