Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Jo, el desconegut de l'autor Antoni Dalmases

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Treballada el curs:
Tracta sobre
amor, guerra, vellesa, compromís
Situada a
Barcelona , Catalunya

Durant , segle/s XXI

Personatges
Olga, Arnau, Ramon, Federico

Jo, el desconegut és una obra de l'autor Antoni Dalmases publicada l'any 2005.

Activitats realitzades sobre aquesta obra

S'han fet 23 activitats sobre aquesta obra.

+ sobre Jo, el desconegut a la xarxa
Applications-internet Gion.svg
Jo, el desconegut a Viquipèdia...
Wikipedia-logo-v2.svg

L'autor/a a Viquipèdia: Antoni Dalmases i Pardo

Narrada en una primera persona adolescent, "Jo, el desconegut" esdevé no només una crítica mordaç de l'actitud materialista i despreocupada de les víctimes de l'ESO, sinó també reivindicació de l'esperança que ofereixen aquells joves que es preocupen pels altres de manera altruista o que els interessa burxar en la memòria d'un passat encara ple de ferides obertes.

El protagonista és l'Arnau, un jove que viu sobretot per les festes i les motos. Però tot canviarà quan coneixerà i s'enamorarà de l'Olga, el seu revers en forma de solidaritat i compromís. A partir d'aquí s'inicia una recerca motivada pel contacte amb un home gran i amb Alzheimer, en Ramon, que té un passat apassionant per descobrir. Com a novel·la de formació, aquesta recerca esdevé finalment també una recerca interior.

Amb un llenguatge directe i el sentit de l'humor que sol acompanyar els textos de Dalmases, "Jo, el desconegut", editat per Cruïlla, és una novel·la que atrapa, que enganxa, i que tracta els seus lectors com a persones adultes, una virtut que no sovinteja.