Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Federico García Lorca

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
GrupLorca.jpg

Federico García Lorca és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2015-16 utilitza un grup d'estudiants del centre Escola del Treball (amb el professorat: PerePoy) i que està format per: Formem el grup: Alex Barba, Eric García, Jordi Martín, Sabrina Monsonís i Laia Vallès.

Hola, som un grup de segon de Batxillerat. Tots anem a la mateixa classe i fem català junts. Els del nostre grup hem escollit l'escriptor Federico García Lorca com a referent social de l'Escola del Treball.

Federico García Lorca va ser un autor que va néixer a Fuente Vaqueros, Granada el 5 de juny de 1898. Va morir entre Viznar i Alfacar, Granada el 18 d'agost de 1936, amb 38 anys. Va ser un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Forma part la Generació del 27, es considerat el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX. Com a dramaturg, se'l considera un dels més importants del teatre espanyol juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo. Va morir executat després de la revolta militar de la Guerra Civil Espanyola, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.

La seva obra es defineix per un visible sistematisme. Es basa en obsessions amoroses, desig, esterilitat i claus estilístiques constants. La varietat de formes i tonalitats no alteren la qüestio principal que és la frustració.

El seu estil es caracteritza per la utilització de símbols, utilitzats freqüentment en la seva poesia. Fa servir símbols com la lluna, l'aigua, la sang, el cavall, les herbes i els metalls. En moltes ocasions els fa servir per referir-se a la mort. La metàfora és el procediment retòric predominant en el seu estil.

L'obra poètica de Lorca constitueix un dels cims de la poesia de la Generació del 27 i de tota la literatura espanyola. La seva poesia és el reflex d'un sentiment tràgic de la vida, i conviuen la tradició popular i culta. Dues de les seves obres poètiques més conegudes són: "Romancero Gitano" i "poeta en Nueva york"

El teatre de García Lorca es un dels més reconeguts del segle XX. És un teatre poètic, en el sentit que gira entorn de símbols medul·lars (la sang, el ganivet o la rosa), que es desenvolupa en espais mítics o presenta un realisme transcendit, i que, en fi, encara problemes substancials de l'existència. Dues de les seves obres teatrals més conegudes són "Yerma" i "la casa de Bernarda Alba".

PRESENTACIONS: Tot seguit ens presentarem breument els cinc integrants del grup.

Alex Barba Martínez: Em dic Alex Barba i vaig néixer a Barcelona l'any 1998. Actualment estic estudiant a l'Escola del Treball de Barcelona, on estic fent segon de batxillerat social. El meu propòsit es acabar batxillerat amb bona nota i poder anar a estudiar allà on jo vulgui.

Eric García Reina: Hola, sóc l'Eric García Reina, vaig néixer a Vilanova i la Geltrú l'any 1998 i tinc 17 anys. M'agradaria poder entrar a la carrera de medicina de la Universitat de Barcelona. Les meves aficions són la música i els escacs. Actualment estudio a l'Escola del Treball de Barcelona.

Jordi Martin Garriga: Em dic Jordi Martín Garriga, sóc de Barcelona, i he nascut a Barcelona, concretament al barri de Les Corts. Tinc 18 anys i estic estudiant segon de Batxillerat. M'agraden els esports, i practico MMA i Kick Boxing i a vegades, faig bicicleta. Per al futur vull estudiar alguna cosa de la branca del dret.

Sabrina Monsonís: Em dic Sabrina Monsonís i tinc 17 anys. Vaig néixer a Argentina, però l'any 2004 vaig vindre a viure a Barcelona. Actualment estic cursant segon de batxillerat social a l'Escola del Treball de Barcelona, per així en un futur proper poder estudiar dret.

Laia Vallès: Em dic Laia Vallès i tinc 17 anys. Ara mateux estic cursant segon de Batxillerat a l'Escola del Treball de Barcelona. Com a "hobby" en el meu temps lliure m'agrada molt tot el que està relacionat amb la dansa.


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 3 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Federico García Lorca del centre Escola del Treball

Resenyes crítiques sobre Bearn o La sala de les nines de Llorenç Villalonga. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare

Realitzada pel grup Federico García Lorca del centre

Exposició dels principals temes shakesperians. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Federico García Lorca del centre Escola del Treball

Carta de don Miquel Gilabert a Don Joan. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los