Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:JMA-96

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


JMA-96 és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2012-13 utilitza un grup d'estudiants del centre Mediterrània (amb el professorat: PPOY) i que està format per: Anabel, Melissa, Julia

Hola, som la Melissa Hoock Castro, l'Anabel Mansilla Gibert i la Júlia Piñol Gonzalez, tenim 16 anys cap a 17, i actualment estem cursant primer de Batxillerat a l'institut Mediterrània de El Vendrell, el nostre professor de Català, el qual ens ha ensenyat aquesta pàgina, és en Pere Poy. Ens diem els Horacians perquè per nosaltres Horaci es un gran poeta i ens agrada molt la seva poesia lírica i satírica, lo que més ens agrada de Horaci es la varietat de temes i sobretot la seva perfecció formal, que es signe de equilibri i serenitat. En concret hi ha un poema que ens agrada molt que es el epode II on predomina el beatus ille que significa feliç, aquell amb ella es fa referència a la lloança de la vida senzilla i despresa del camp enfront de la vida de la ciutat. En resum Horaci es un poeta únic per nosaltres. El nostre principal pla, és seguir estudiant, encara no sabem bé que és el que volem al nostre futur o qui volem ser, però tenim clar que volem anar a la Universitat, i a poder ser, guanyar-nos bé la vida.


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 6 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

LA PROSA CATALANA DEL SEGLE XV ____ Més...

Book-character.svg
Entrevista a Tirant lo Blanc,
de l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

1. Com et vas sentir quan la Viuda Reposada et va mentir sobre Carmesina i el seu jardiner? T'ho vas creure?

-En un primer moment, realment m'ho vaig arribar a creure, no només per les seves paraules i la seva mirada sincera, quan vaig veure Carmesina amb l'altre noi, vaig pensar que em moriria, el món va deixar de tindre color, i tot es va tornar gris al meu voltant, en aquell moment vaig perdre tota la felicitat que ja sentia per al seu amor, i em vaig trobar més perdut que mai.

2. Que penses sobre l'amor d'Estefania i Diafebus?

-Si soc sincer, en un primer moment els vaig tindre enveja, ells s'estimaven com Carmesina i jo, però ells podien estar junts i casar-se sense ningun problema, en canvi jo ho tenia molt complicat per estar amb Carmesina. Però, ell es el meu cosí i ella una gran amiga, i estic orgullós de que dues persones tant importants per mi i tant maques, puguin compartir una historia tan maca.

3. Creus que haguessis trobat l'amor, si no coneixesis a Carmesina?

-Realment, es una pregunta que mai m'he fet, i a la vegada es algo que no puc respondre. Quan estas enamorat, com jo ho estic, mai et plantejes estimar a una altre persona, ni tan sols pots pensar en les conseqüències que et pot dur el voler estar amb la que estimes. Ho oblides tot, el món deixa de tenir normes, i en aquell moment l'únic que importa es estar amb aquella persona. Per aquesta i altres raons, crec que ara no podria respondre mai a això. Perque potser, si no l'estimes, ara seria una persona , molt diferent, amb altres pensaments.

4. Estas orgullós del camí que ha fet la teva vida, i de que has arribat a ser?

-Sense dubte, si! La meva vida en algunes ocasions, ha estat molt complicada, i moltes vegades he pensat en deia-ho tot. Peró aquí estic, he arribat molt lluny, he conegut a unes persones que m'han fet canviar la forma de veure la vida, he fet els millors amics que pot haver, i he trobat l'amor. Sabeu? Molta gent es passa la vida buscant la felicitat completa, i jo em sento molt orgullós d'haver la trobat, i de mirar-me al mirall i veure la persona que sempre he volgut ser.

5. Has arribat a plantejar-te la homosexualitat com a opció sexual?

- No, el meu amor per la bella Carmesina m'evadia del món real, només tenia el ulls per a ella.

6. Creus que si ella no sigues d'una posició més alta que la teva el vostre amor hauria sigut més fàcil?

- Depèn, el nostre amor hauria sigut difícil igual, ja que sóc un cavaller i podria morir a qualsevol batalla.

7. En el cas de que Carmesina hagués mort abans que tu que hauries fet?

- No hauria pogut sobreviure de cap manera més d'un dia sense ella, m'hauria mort de tanta pena que sentiria el meu cor.

8. No et sembla una mica irònic sobreviure a totes les batalles però acabar morint d'una malaltia?

-Doncs si, no han pogut acabar amb mi els cavallers més forts ni les batalles més violentes però una simple malaltia ha pogut fer lo que ningú ha pogut, matar-me.

9. Hauries sigut capaç d'assassinar al propi emperador si s'hagues oposat al teu amor per Carmesina?

- No sóc realment conscient del que que hauria pogut arribar a fer, l'únic que se que hauria fet qualsevol cosa que ella em demanes i que la fes feliç.

10. Estas d'acord en que l'Hipòlit i l'Emperadriu siguin els nous emperador?

- Si perque estic segur que l'Hipòlit i l'Emperadriu ho faran molt bé encara que em entristeix sapiguer de la mort de l'emperador.

11. Que va ser l'últim que vas pensar abans de morir?

- Em vaig imaginar que era a la meva boda amb Carmesina, pensava en el seu somriure i que mai havia vist una novia tan maca, em imaginava que viuríem per sempre junts i feliços i que la meva malaltia mai havia existit i que per fi desprès de lluitar molt podia completar la meva felicitat.

12. Que penses de Plaerdemavida?

- Per mi es una gran amiga que va ajudar moltisim a mi i a Carmesina a fer realitat el nostre amor, es molt astuta, alegre i és una molt bona aconselladora. Va ser la meva aliada quan tenia la intenció d'anar al llit amb Carmesina. ____ Més...

Book-character.svg
Carta a Hipòlit
de l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Escrita pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Antologia de la literatura catalana

Realitzada pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

http://goo.gl/ujB1j ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup JMA-96 del centre Mediterrània

____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los