Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Sagarrianes

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Sagarrianes és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2013-14 utilitza un grup d'estudiants del centre Torrent dels Alous (amb el professorat: PerePoy) i que està format per: Alba, Sandra, Marta

Hola som el grup Sagarrianes, format per Marta García, Sandra Gómez i Alba Escofet. El nostre nom de grup fa onor al escriptor Josep M. de Sagarra, i l’hem triat a ell perquè te un poema que ens porta records. A l’escola feiem obres de teatre amb un professor del menjador i ell sempre agafava poemes i els hi cambiaba una mica la lletra perquè la poguesim entendre. Aquest poema, ens el feia dir cada nadal.

Poema: Final Va ser una nit que va florir l'estrella, i va néixer l'Infant! Imaginem que fou la nit més bella, més musical, més flamejant!... I fa molt temps, molt temps, i algú ensiborna el nostre pit, per atiar l'oblit, per fer-nos infidels, però retorna cada any, aquesta nit. La nostra vanitat prou s'afigura que està damunt del bé i del mal, mes no hi val ganivet, ni ànima dura, és més forta la nit de Nadal! Ai, si no fos aquesta nit, tan clara! Seríem tros de carn i pensament que no coneix d'on ve, ni on va, ni on para; pell d'home arrossegada pel corrent! Però Nadal ens ha pintat el rostre amb un vermell precís i decidit, i ens dóna un sentiment de llar, de sostre, de terra, de nissaga i d'esperit. I ens dóna un punt d'humilitat de cendra per estimar un racó dintre l'espai, i desperta en el cor aquell blau tendre que hem volgut escanyar i que no mor mai. Procurem ser una mica criatures amorosint el baladreig raspós, i diguem: «Glòria a Déu en les altures» amb aquell to que ho deien els pastors. I si tot l'any la mesquinesa ens fibla, i l'orgull de la nostra soledat, almenys aquesta nit, fem el possible per ser uns homes de bona voluntat. Josep M. de Sagarra (1894–1961)


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 3 activitats

Office-book.svg
Anunci sobre L'escanyapobres de l'autor Narcís Oller

Realitzat pel grup Sagarrianes del centre Torrent dels Alous

Anunciem els 130 anys de la publicació de L'Escanyapobres. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Antologia de la poesia catalana de l'autor diversos autors diversos autors

Realitzada pel grup Sagarrianes del centre Torrent dels Alous

Enllestim un mural sobre la poesia trobadoresca. ____ Més...

Book-character.svg
Activitat sobre Filla del rei d'Hongria,
de l'obra La filla del rei d'Hongria de l'autor Autor Anònim

Realitzada pel grup Sagarrianes del centre Torrent dels Alous

Entrevistem la filla del rei d'Hongria. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los