Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:TINC

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
2303.JPG

TINC és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2012-13 utilitza un grup d'estudiants del centre Mediterrània (amb el professorat: PPOY) i que està format per: Teresa Espín, Isabel Olea, Noelia González, Cristina Gordillo.

ESPRIUANS.

Ens diem Espriuans en el nom de l'autor Salvador Espriu i Castelló.

Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners el 10 de juliol de 1913.

Va ser un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau, de la prosa catalana de fórmules noucentistes. Tenia un especial coneixement en escriptures religioses com l'Antic Testament la qual es reflexa en el seu primer llibre, Israel,què va ser escrit en castellà. La seva primera novel·la en català va ser El doctor Rip, publicada al febrer de 1931. Al poc temps va escriure la primera obra teatral La revolta dels sants ambientada en Arenys de Mar. L'any 1932 va sortir a la venda Laia, que és una novel·la curta inspirada bàsicament en l'Arenys del segle XIX.L'any 1935 va publicar el llibre Miratge a Citera, que li va servir per reconciliar-se amb la crítica.L'any 1946 apareix el seu primer llibre de poemes, El Cementiri de Sinera, en el qual crea el mite de Sinera. Explica l'entorn de la seva infantesa i els records que mai tornaran.Entre 1947 i 1948 va escriure la peça teatral Primera Història d'Esther,amb un llenguatge ric i molt treballat per si es perdia el català.Entre els anys 1952 i 1955 va publicar quatre llibres de poemes: Les hores, Mrs. Death, El caminant i el mur i Final de laberint, llibre pel qual el van guardonar amb el Premi Lletra d'Or.

El 1963 apareix Obra Poètica, que recull tots els seus llibres de poemes on apareix per primera vegada el Llibre de Sinera. L'any 1971 va publicar el llibre de poemes titulat Setmana Santa.

Va morir a Barcelona el 22 de febrer de 1985.

Hem escollit aquest autor perque ens agrada la seva poesia i forma d'escriure, es un poeta noucentista.

Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 5 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l

Realitzada pel grup TINC del centre Mediterrània

LA PROSA CATALANA DEL SEGLE XV ____ Més...

Book-character.svg
Activitat sobre Carta de Diafebus a Hipòlit
de l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup TINC del centre Mediterrània

Estimat Hipòlit,

T ‘escric amb l’objectiu d’assabentar-te d’una tragèdia molt gran, la mort del meu cosí, Tirant lo Blanc, marit de la Carmesina i l’hereter al tro, ha mort en les circumstancies d’una grip, aquesta tragèdia ha deixat sense descendència al tro de l’imperi de Constantinoble. A causa de la mort de Tirant lo Blanc, tinc que comunicar-te que Carmesina a mort per pena d’amor. Desprès de aquesta segona tragèdia l’Emperador a mort de pena per la filla, i per gran apreciï a Tirant.

Per tant, amic meu, et comunico amb gran pena les pèrdues dels nostres amics i familiars, així doncs també et comunico què l’Emperadriu s’ha quedat viuda i et podràs casar amb ella, i vos sereu el nou Emperador que ens protegirà de la invasió dels moros, de la pobresa, de l’escassetat d’aliments i de moltes més penúries, per tant amic t’estaria molt agraït que vinguéssiu lo més ràpid possible i demanares la mà de l’emperadriu per obtindre alegries dins la pena d’aquest poble, salva’n així a la pobre Emperadriu de que mori de pena. Que tinguis un bon viatge.

T’esperem pacientment.

Diafebus. ____ Més...

Book-character.svg
Entrevista a Estefania de Macedònia,
de l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup TINC del centre Mediterrània

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Antologia de la poesia catalana de l'autor diversos autors diversos autors

Realitzada pel grup TINC del centre Mediterrània

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Historia de la literatura catalana medieval

Realitzada pel grup TINC del centre Mediterrània

____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los