Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 3 sobre L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, pels La colla de l'ocell

De Viquilletra
La revisió el 19:02, 30 març 2016 per Dvdgmz (Discussió | contribucions) (Text de reemplaçament - "=Veritat" a "=Sí")

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Montserrat Vilà i Bayerri ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus carta a sobre Aicart, pare de l'ocell de foc a l'obra L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, realitzada per La colla de l'ocell del centre Isaac Albéniz durant el curs 2012-13.


Som La colla de l'ocell, de l'institut Isaac Albéniz, de Badalona. Us presentem aquesta carta que imaginem que el pare de L'Ocell de Foc va escriure al seu fill. Ens hem basat en una activitat del grup Independents, del centre Carles Vallbona. Ens va agradar la seva carta, per l'expressivitat del text i perquè permetia fer una síntesi de les aventures dels personatges. Esperem que la nostra activitat us agradi.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Estimat fill,

Sóc el teu pare, Aicart de Carcassona, i si estas llegint això, vol dir que he mort. Et deixo a càrrec del Cec de Cabrera, un bon amic. Ell t'ensenyarà a ser bon joglar, et protegirà dels meus enemics.

És necessari que ningú sàpiga la teva identitat perquè no et facin mal, per això he decidit que vagis amb el sobrenom d 'Ocell de Foc, encara que el teu veritable nom sigui Aicart, igual que el meu.

La teva mare era una bellíssima dona de cabells rojos i ulls blaus, com els teus. Hi ha vegades que em recordes molt a ella; també recordo aquells dies que passàvem tots tres estirats a l'herba, amb el sol tebi acariciant les nostres pells. En aquests moments, però, enmig dels records feliços, em ve a la memòria un moment tràgic: l'horrible mort de la teva mare. Es deia Elisenda, va ser una de les moltes persones que va caure en la lluita de Carcassona. Ja saps, el duríssim combat que Simó de Monfort va iniciar contra els albigesos per derrotar-los; és a dir, per derrotar-nos. Ella va resistir heroicament, igual que la mare de Ramon Trencavel. Al final, uns soldats a les ordres del Vescomte de Carcassona us van separar per protegir-vos. La nostra estratègia va consistir a fer un canvi d'identitat entre tots dos, de manera que ningú no sabés qui éreu; l'altre infant que va participar en el canvi va ser Ramon Trencavel, fill del Vescomte de Carcassona, però tu ets fill meu.

He estat molt poc al teu costat; tanmateix, he intentat deixar-te en herència el millor que tinc, el do de la poesia. Quan siguis més gran, notaràs una ferida al cor, com una flama que et puja al pit: aquest serà el moment de compondre el teu primer poema.

Adéu fill, t'he estimat molt i espero que em recordis. Només desitjo que la poesia t'acompanyi.

Aicart de Carcassona.

Altres activitats sobre la mateixa obra
Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 3 sobre L'Ocell de foc de l'autor Emili Teixidor, pels La colla de l'ocell

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.