Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Aigües encantades de l, pels 2Aps

De Viquilletra
La revisió el 12:24, 29 abr 2017 per Natxo Moral (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Mbatllos ha validat aquesta activitat.

Crystal Project highlight yellow.png
Activitat destacada per Mbatllos en l'edició de Viquilletra 2016-17

Activitat de tipus carta a sobre Cecília a l'obra Aigües encantades de l'autor Joan Puig i Ferreter, realitzada per 2Aps del centre Illa de Rodes durant el curs 2016-17.


Nosaltres hem escollit fer una carta al Foraster on Cecília li explica sobre la seva nova vida a París, una ciutat de pensadors com els dos protagonistes

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Estimat Foraster,

Encara no fa un mes de la meva fugida del petit poble de la meva infantesa i ja trobo a faltar tot allò que m'envoltava quan caminava per les terres cultivades dels pagesos, encara que aleshores també trobava a faltar, i molt, el fruit d'aquestes terres. Ara em trobo a la ciutat del progrés i de l'art noveau, la ciutat que ha tingut entre les seves mans grans pensadors que, com nosaltres, han estat incompresos com ho vam ser nosaltres en el maleït poble que ens va tenir empresonats.

Estic ampliant el meu coneixement a partir del fons que resta adormit a les grans biblioteques d'aquest paradigma del pensament humà. Darrere dels grans murs de París es pot trobar tot allò que es vol, tant si el que es desitja és el reforçament de les idees revolucionàries com si es vol mantenir la corona a sobre el cap. Però aquí desitjaria també tenir la companyia de tots aquells que he deixat en els camps morts del lloc on vaig néixer, atrapats en un inoblidable gorg d'aigua estancada.

Tinc por, tinc por de retornar a la utopia de la ignorància de tots aquells que no van marxar quan tocava i no han tingut la sort de rebre el miracle que havia de portar l'aigua del gorg cap a les grans grans extensions de terra dels terratinents, dels meus veïns, dels meus pares i de tota aquella societat rural i tradicionalista. I també m'aturmenta de pensar en el retrobament amb tots aquells que em van retenir en una gàbia que no em pertanyia.

Jo vull viure, ser lliure, veure món, aconseguir tot allò que he somiat durant tant de temps! Tinc un viatge preparat a la terra de l'art antic, on es poden veure tots aquells grans artistes que ens van deixar el seu llegat en forma de pintures i escultures. I em pregunto si voldries acompanyar-me a fer aquesta travessia cap a la passional Itàlia. Seria una bona manera de retrobar-me amb un vell amic, un amic en el qual puc confiar i amb el qual sé que puc anar a allà on vulgui.

També voldria convidar el mestre Vergés. Sé que no ens va ajudar massa a despertar les consciències del poble del seu somni innocent, però pot aportar emoció tenir un company més amb qui debatre.

Fins aviat,

Cecília

Rue Norvins, 22 París

Altres activitats sobre la mateixa obraComentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Aigües encantades de l, pels 2Aps

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.