Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Booktràiler

De Viquilletra
La revisió el 18:02, 19 set 2017 per Natxo Moral (Discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «== Viquilletra. Edició 2017-18 == === Una Viquilletra de tràilers! === '''En l’edició 2017-18, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler.''' Aquest...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Viquilletra. Edició 2017-18

Una Viquilletra de tràilers!

En l’edició 2017-18, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler.

Aquest any, la Viquilletra es converteix en l’espai de creació i publicació del booktràiler, un recurs que està essent molt ben valorat per professorat i estudiants que ja l’estan fent servir de manera molt productiva els darrers anys.

Assessorarem el professorat perquè desenvolupi una metodologia que li permeti incorporar els booktràilers a l’aula, sobretot en l’ensenyament-aprenentatge de competències transversals comunicatives, de treball en equip, creativitat i habilitats digitals. A més, incentivarem l’alumnat amb un concurs convocat per la Universitat Oberta de Catalunya i les Biblioteques de Catalunya que premiarà les millors peces, amb premis i reconeixements que permetran donar a conèixer la feina excel·lent realitzada dins de l’aula.

Aquest curs s’ofereix a tot el professorat de secundària i batxillerat.


Edició 2017-2018

Després de cinc anys en actiu i amb milers d’estudiants i professorat que hi ha participat de manera activa, la Viquilletra s’ha consolidat com un entorn digital de treball en equip i de publicació de continguts sobre autors i obres de la literatura catalana.

Aquest any, i arran de la petició d’alguns dels professors i professores que han participat en edicions anteriors, incorporem una novetat important: ens centrarem en un únic format, el booktràiler, que treballarem de manera exhaustiva per ta que el professorat pugui incorporar-lo a l’aula amb èxit.

Tot això, com sempre, amb el suport tècnic i docent de la Universitat Oberta de Catalunya i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest any, a més, s’hi afegeix tota la xarxa de Biblioteques de Catalunya que col·laborarà amb el professorat de cada municipi amb una proposta d’activitats pròpia.

Creus que la creació de projectes col·laboratius a l'aula, per part dels estudiants, i la seva publicació a Internet, en obert, és un valor afegit que reforça el procés d’ensenyament-aprenentatge? Vols que els estudiants rebin la retroalimentació de companys i companyes de la seva edat d’altres centres educatius?

Bloc Dates
Inscripció Fins el 10 d'octubre
Consulta assignacions/ contacte amb inscrits A partir del 12 d'octubre
Booktràiler: de la idea al concepte Del 16 de novembre al 12 de gener
El booktràiler: guió i més Del 15 de gener a l'1 de febrer
El booktràiler: realització Del 2 de febrer al 15 de març
Publicació dels booktràilers a la Viquilletra / Feedback del professorat per millorar els booktràilers Del 16 de març al 27 d'abril
Participació al Concurs Maig
Lliurament de premis Juny


INSCRIPCIÓ

La inscripció ja està oberta! INSCRIPCIÓ OBERTA FINS EL 10 D'OCTUBRE!!

  • Si sou docents de Catalunya, us hi podeu inscriure a través de l'XTEC (equival a un curs de formació de 30 h, certificat pel Departament d'Ensenyament): INSCRIPCIÓ XTEC.
  • Si sou docents d'altres territoris de parla catalana us hi podeu inscriure en aquest formulari.