Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Llorenç Villalonga

De Viquilletra
La revisió el 18:11, 29 nov 2015 per Llorenç Villalonga (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pdf.jpg

Llorenç Villalonga és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2015-16 utilitza un grup d'estudiants del centre Escola del Treball (amb el professorat: Edtppoy) i que està format per: Vanesa Guevara Diana Hurtado Lily Rosales Wen Zhang

Hola, som el grup de " Llorenç Villalonga" de l'escola del Treball,format per quatre alumnes de 2n Batxillerat Social,el qual són:


Vanesa Guevara: té 19 anys i és de Perú. Es troba des dels 10 anys a Barcelona. Li agradaria estudiar advocat encara que no se sap quina rama d'advocat però el que si se sap és que sigui fiscal.


Lily Rosales: té 17 anys i és d'Honduras. És alumne de l'Ecola del Treball, i depsrès de batxillerat vol anar a la universitat a estudiar dret.


Diana Hurtado: té 17 anys i va nèixer a Bolívia però porta aquí des dels 7 anys. Estudia 2n Batxillerat Social a l'Escola del Treball. El que li agradaria fer l'any que ve és anar a estudiar a l'extranger, però com que és poc probable, es quedarà a estudiar l'ADE a l'universitat de bcn.


WenXing Zhang (Wen):té 17 anys i va nèixer a Xina, però es pot dir que va crèixer aquí,perquè porta quasi 10 anys a bcn. Desprès de batxillerat vol anar a la universitat, però encara no té una idea clara del que vol fer, a lo millor traductora de diferents llengües o potser l'ADE ja que és del Social.


Hem escollit aquest autor, perquè és considerat una de les figures mès importants de la literatura en llengua catalana,a mès a mès, una de les seves obres mès destacat "BEARN" és una lectura que aquest any estem llegint obligatòriament, i tambè perquè el treball que estem fent és sobre aquesta lectura.

Aquí us parlaren en primer lloc la biografia del autor, desprès de la visiò global de la seva obra, Bearn i per últim el teatre:


Llorenç Villalonga va nèixer l'any 1897- 1980 a Mallorca, prové d'una familia rural. Va estudiar Medicina i s'especialitzà en Psiquiatria. El seu pseudònim "Dhey", l'any 1936 publicà una novel.la en català i una peça teatral en castellà. Funda la revista "Brisas" (1934- 1936)que mostra de la seva atenció per les darreres novetats del prensament europeu. La seva actitud va portar una gran crítica i a més a més l'enemistat de bona part de la intel.lectualitat mallorquina de l'època. Mor a Palma. El més important de la seva obra ha estat publicat durant la postguerra, va ser desconegut pel públic català fins que va publicar de Bearn (1961), que és la seva novel.la més important.


L'obra de Llorenç Villalonga s'explica en funció de la seva terra i del seu origen social, l'aristocràtica illenca, i gira al voltant d'una creació mítica, la de Bearn, que culmina en la novel.la del mateix títol. Dins d'aquest procés, Villalonga transformà idealisticament Binissalem en Bearn, identificà la ruptura històrica de 1936 amb la de l'any 1789 i aleshores enriquí el mite amb tota la seva formació i el seu temperament d'home il.lustrat. Admirador entuasiasta de la cultura de la il.lustració, l'escriptor considerà el segle XVIII francès com l'època històrica més madura de la societat europea.


Una de les obres més famoses de Llorenç Villalonga "Bearn" publicada en castellà el 1956 i la versió original catalana no va aparèixer fins l'any 1961. La novel.la és autobiogràfica on Don Toni i Maria Antonia de Bearn, matrimoni aristòcrata i sense fills, són la transposició del mateix Villalonga i de la seva dona, retirats a Binissalem.Cap al final de la primera part de la novel.la s'adona que per recuperar la joventut o per aconseguir l'eternitat, no s'ha de vendre l'ànima al dimoni sinó detenint el temps i suscitant els records.La narració és posada en boca d'un capellà on, en una carta, reflexiona lúcidament sobre la inevitable decadència aristocràtica.


L'activitat dramàtica de Villalonga és subsidiària de la seva obra narrativa és a dir que les seves novel.les foren reelaborades teatralment per l'autor i donaren origen a peces autònomes. És el cas de Faust, drama basat en la primera part de Bearn, i d'A l'ombra de la Seu, basada en Mort de drama. Tanmateix, allò més característic de Villalonga en el terreny teatral són les dues sèries de Desbarats, obres breus i esquemàtiques que eren destinades a ser llegides en un cercle limitat d'amistats.


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 3 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Llorenç Villalonga del centre Escola del Treball

Ressenyes crítiques sobre Bearn o La sala de les nines de Llorenç Villalonga ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Llorenç Villalonga del centre Escola del Treball

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare

Realitzada pel grup Llorenç Villalonga del centre Escola del Treball

Exposició dels principals temes shakespearians. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los